sanctaromereis2012.reismee.nl

Vanuit Nederland: dag 5

Aan al het moois komt een einde en zo zit ik in Nederland het laatste verhaaltje voor onze weblog te schrijven.. Vanmorgen om zeven uur ging onze wekker voor de laatste keer vanuit Hotel California. Na het ontbijt, dat inmiddels wel bekend is en duidelijk maakte dat niet iedereen zich aan de 'bedtijd' had gehouden, hebben we tot negen uur onze koffers ingepakt. Op het programma stond de eerste kerk van de dag, de St. Maria della Vittora met het beeld van de Heilige Teresia. Na de zeer gulle gift van 50 cent van Merel ging er boven het beeld een licht aan, waardoor we de mooie effecten op het beeld konden bewonderen. Na deze rustige start van de dag werd het tijd voor wat heftigers: de knekelkerk. Deze kerk bevat een crypte, waarvan de muren zijn 'versierd' met de botten van zo'n 4000 doden. De kerk zorgde dan ook voor erg veel verwondering (niet altijd positief) en een kleine discussie over de (on)eerbiedigheid. Gelukkig kregen we daarna de kans om weer even af te koelen in de Sant'Andrea en de San Carlino, twee kleine en intieme kerkjes, die een kleine voorbereiding waren op de grote Santa Maria Maggiore. De laatste kerk van de dag heeft vooral meneer Reijman zeer gelukkig gemaakt wegens de handtekening van een van de Cosmaten-meesters. Nadat hij dit nog goed heeft kunnen benadrukken door te knielen en zeer aandachtig foto's te maken was het tijd voor een uurtje vrij. Na een snelle lunch en wat laatste inkopen was het dan toch echt tijd om het hotel achter ons te laten.. Een goede terugreis met wederom een zeer hoge comfortatibiliteitswaarde en was het tijd voor het 'afscheid', vooral om onze begeleiders en elkaar te bedanken voor de leuke tijd die we met z'n allen gehad hebben!Gelukkig hebben we allemaal een muntje over onze schouder gegooid bij de Trevi-fontein en kunnen we met een gerust hart 'Arrividerci Roma' zeggen..

Mikal

ouders Rick

Welkom thuis allemaal, zo te lezen en inmiddels te horen hebben jullie een prachtige,volbezette,gezellige reis achter de rug.Wat een ervaring zo met elkaar!!
Op naar Koninginnedag, veel plezier met balgooien,botsauto's,rommel inkopen,muziekfeesten,kortom oranje"gekte". De komende dagen bekijken wij ruim 450 Rome foto's,we zien er naar uit!!! Bedankt leiding voor de goede zorgen en het veilig thuisbrengen van onze kids. groetjes

Aad en Elly

Wij begrijpen dat de hele clud zich heeft vermaakt.
Ook nog wat geleerd? Daar praten wij nog wel over.
Inmiddels is iedereen weer thuis, geen verstekeling?
Rust maar goed uit......

ouders Anco

Hartelijk dank voor de begeleiding bij deze interessante en ook leuke reis!
Leerzaam en gezellig is het geweest.

Ceciel Crousen

Meisjes en jongens
we hebben een geweldige reis gehad; jullie waren een gezellige groep en een dankbaar publiek, voor elkaar en voor ons!
en nu lekker vakantie!
groetjes
Ceciel

Joke

Leuk om even te lezen, jammer dat we de link niet eerder hadden...
Mooi dat jullie allemaal hebben genoten!
Fijne vakantie.