dag 3
26 apr. 2012
🇮🇹
vanuit Italië
Dag 3
De reis beginnend met dezelfde pijnlijke/gevoelloze voeten van gisteren hebben we nog eens honderd duizend kerken bezocht. De plafonds waren zo hoog en indrukwekkend dat we nog steeds een stijve nek hebben van het bezichtigen en als kers op de taart hebben we het gebouw de "typemachine" beklommen. Bij Piaza Navona gaven Tessa en Johan hun presentatie over Sint Agnes en de vierstromen fontijn. Op dit plein zaten ook vele kunstenaren met hun werken,maar er zaten ook vele gladde verkopers met hun prullaria. Natuurlijk was dit afzetterij maar de door ons gekochte biggetjes en vliegtuigjes verhoogde erg het comfortatibiliteitsniveau. Na vele evaluatiemomenten gingen we weer op pad richting het Pantheon, daar hoopten wij allen zeer dat er een duif op ons hoofd zou poepen door het oog van de koepel, hierdoor zou je volgens het verhaal goddelijk worden. Na deze culturele punten zijn we via de engelburcht naar het vaticaans museum gegaan. Op de binnenplaats werd weer een presentatie gehouden, dit keer door Laura en Dewi over het laatste oordeel. Om ongeveer half vijf waren wij op weg naar de Sint Pieter en plus minus 550 traptreden later kwamen wij aan bij letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze reis van vandaag. Hier hadden we een geweldig uitzicht over rome en Vaticaanstad. Verder zijn we nog binnen in de Sint Pieter geweest en er restte ons nog een vraag; Hoe de F* hebben ze dit gemaakt? Dit was nog steeds niet het einde van onze reis van vandaag, er moest nog een muntje over de linker schouder in Trevi fontijn gegooid worden want we willen hier natuurlijk wel terugkomen.
Sira & Donna
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}