sanctaromereis2012.reismee.nl

dag 2

Dag 2 Na goed geslapen te hebben hadden we om 07.30 ontbijt. Het ontbijt viel ons heel erg mee. De verwachtingen waren niet zo hoog. We kregen een croissantje en een prima bolletje. Na het ontbijt gingen we naar het Colosseum. Na daar vrij lang geweest te zijn en een goede indruk te hebben gekregen, zijn we naar de Palatijn geweest. Daar was het een en ander afgesloten wat volgens Ton erg jammer was. Na daar rondgelopen te hebben, kwamen we bij de Titusboog. Hier is de groep zeer goed geinformeerd door Annika en Anco. Zij hadden hier een po over en een daarbij horende presentatie. Na de presentatie hebben we nog rondgelopen en geluisterd naar verhalen over het Forum Romanum. De groepen kwamen weer bij elkaar en er was vrije tijd om lekker te lunchen. Natuurlijk worden de pizza's dan weer in overvloed besteld en een lekker drankje kan dan ook zeker niet ontbreken. Na de lunch gingen we naar de San Clemente. Hier konden we onder de kerk lopen waar de straten van vroeger nog intact waren. Dit was heel erg bijzonder omdat we over onvoorstelbaar oude straatjes onder de grond liepen. Dit komt doordat Roma vroeger lager lag dan nu. Ze zijn daar nog steeds aan het verder graven en het ondergrondse gangenstelsel blijft zich elk jaar nog uitbreiden. Toen stond de Scala Santa op het programma. Dit was ook erg mooi om te zien! Hierna stond nog een kerk op het programma: de Sint Jan van Lateranen. Om te zien hoe groot deze kerk is zal je toch echt naar de foto's moeten kijken. Om de dag even goed af te sluiten zijn wij gezellig als groep wat gaan eten bij een zijstraatje van Piazza Navona. Anco